Hatay İl Koordinatörlüğü

İlk 400’ e Girdi, TKDK Desteğiyle Yenilenebilir Enerji Sektöründe Yer Almak İstiyor


İLK  400’ E GİRDİ, TKDK DESTEĞİYLE YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜNDE YER ALMAK İSTİYOR

 
1964 yılında çelik boru sektörüne giren  HAT-BORU içme suyu, sulama suyu, petrol boru hattı, doğal gaz, HES ve diğer enerji sektörlerinde boru üretimi yapmaktadır. Her yıl ürettiği ürünlerin %70’ ini ihraç eden HAT-BORU klasmanında hem ilimiz hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaktadır. Çeşitli başarılara imza atan şirket 2013’te Hızlı Büyüyen İlk 100, ikinci Anadolu 500’ de de 2011’de  143. sırada yer almış. Suriye iç savaşı nedeniyle günümüzde 416. sırada. Bu olumsuzlağa rağmen pozitif enerjisinden bir şey kaybetmeyen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar’ı TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü olarak ofisinde ziyaret ettik. Öyküsünü , Hatboru’yu, projelerini, TKDK’yla ilgili düşüncelerini kendisinden dinledik.


Kılıçlar, 3 girişimci olarak yola çıktıklarını, arkadaşına verdiği borcu alamayınca hiç bilmediği bir sektöre girdiğini ifade etti. Teknik konulardaki uzmanlığı, kendi deyimiyle çok çalışması, disiplinli olması nedeniyle şirketi kendi alanında devler ligine taşıyor. Ortaklarının pazar konusundaki başarıları ve deneyimleri şirketin günümüzdeki yapısını ortaya çıkarıyor.



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun desteklerini anlattığımız ziyarette Mehmet Bey, desteklerin girişimciler ve yatırımcılar için güzel bir motivasyon ve katkı olduğunu belirtti. Yenilenebilir enerji sektöründe TKDK’nın  % 65 oranında hibe desteğinin ciddi bir destek olduğunu belirten Kılıçlar, sektöre TKDK ile girmeyi düşündüğünü ifade etti. Öncesinde yenilenebilir enerji için bireysel girişimlerde bulunduğunu ve bürokratik engellere takıldığını belirten Kılıçlar’a desteklerimizin yanı sıra, prosedürlerimiz ve süreç hakkında bilgi verdik. İlerleyen günlerde HATBORU işletmesini TKDK’ dan alacağı destekle yenilenebilir enerji sektöründe görmeyi umuyoruz.

Cimer