Hatay İl Koordinatörlüğü

PROJELER YATIRIMA DÖNÜŞTÜ


                 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü hibe destek programları kapsamında, 12. Proje kabul dönemlerinde kabul edilen ve sözleşmeleri imzalanan projelerin yatırımları tamamlandı.

                  Yatırımları tamamlanan projelerin; Hatay’ın, tarım ve kırsal alanların sürdürebilir kalkınmasına katkı sağlayacak, tarımsal işletmelerin rekabet etme gücüne, fiyat istikrarına, istihdama ve sektörün Avrupa Birliği standartları çerçevesinde faaliyet gösterme çabalarına katkı sağlayacaktır. Daha önce desteklerimizle hayat bulan diğer projeler gibi, faaliyete geçen bu yatırımlarda kırsal ekonominin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi, kırsal alanlarda meydana gelen göçü önlemek adına istihdam olanaklarının ve yaşam kalitesinin arttırılmasına katkı sağlayacaktır.



                 

               Bu projelerin tamamlanması ile birlikte ilimize standartları son derece yüksek, toplam yatırım tutarı 11 milyon TL olan 4 adet meyve sebze soğuk hava deposu, yatırım tutarı yaklaşık 650 bin TL olan 1 adet zeytinyağı imalathanesi, yatırım tutarı 1 milyon TL olan 1 adet oruk imalathanesi ve yatırım tutarı 1 milyon 100 bin TL olan 1 adet tavuk yetiştiriciliği tesisi olmak üzere toplam 7 tesisi daha kazandırmış olacağız. Yatırımı tamamlanan ve bazılarının faaliyete geçtiği, bazılarının ise faaliyet aşamasına geldiği işlemelerin toplam proje yatırım tutarları yaklaşık 14 milyon Türk Lirasını bulmaktadır.


 
               

                  13. Proje başvuru kabul dönemi kapsamında, Meyve Sebze İşleme ve Soğuk Hava Depoları, Kırmızı ve Beyaz Et İşleme Tesisleri, Süt İşleme Tesisleri ve Kırsal Turizm yatırımları başta olmak üzere farklı konularda İl Koordinatörlüğümüze proje başvurusunda bulunmaya hazırlanan yatırımcıların, projelerinin yatırım büyüklüğü şimdiden yaklaşık 70 Milyon Lirayı geçmiş bulunmaktadır. Yatırım yapmak ve hibe desteğinden faydalanmak isteyen girişimcilerin 10 Şubat 2015 tarihine kadar Hatay İl Koordinatörlüğümüze proje başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.








Cimer