Hatay İl Koordinatörlüğü

Krize Rağmen Çalışan Bir Soğuk Hava Deposu-SEDEFSAN


SEDEFSAN


Cemil Sedef, Sedefsan ve Sedefsat adında iki firmanın sahibi.Yıllardır meyve-sebze sektörünün içinde.Azmi, kararlılığı ve inancına yılların deneyimini de ekleyince başarılı çalışmalara imza atmış. Denizli’de de üzüm paketleme tesisi bulunan Sedef’in  işletmesi, ili ziyaret eden Bakanların da dikkatini çekmiş.

 
1) Sedefsan hangi alanda faaliyet gösteriyor?
Sedefsan ailesi olarak yılın 12 ayı boyunca yaş sebze ve meyve pazarında il ekonomisine önemli katkı sağlayan ender firmalardan biri olarak il ve ülkenin milli ekonomisine katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz.Tesisimizde yaş meyve-sebze,narenciye,kayısı,erik,şeftali v.b. ürünlerin paketleme ve muhafazası yapılmaktadır.


2) Sedefsan’ın özellikleri nelerdir?
Paketleme tesisi ve soğuk hava deposu olarak faaliyet göstermekteyiz.Tesisimizin ambalajı,işçiliği,titizliğinin kalitesi bakımından büyük firmalarla yarışacak kapasitedeyiz.


3) Sedefsan TKDK destekli birçok işletmeden biri. Sizin alanınızdaki farkınız ne?
Bölgede bulunan Atmosfer kontrollü bir soğuk hava deposudur.


4) TKDK’yı tercih etme nedeniniz?
Avrupa standartlarını yakalamayı hedefledik.Bu hedefimizi yakalama yolunda TKDK’ nın uzman kadrosu ve yönetim anlayışı bize öncülük etmiştir.


5) Sektörünüz geniş bir pazar payına sahip olmasına rağmen çok kırılgan.Bu konuda neler söylersiniz?
Sedefsan olarak kiraladığımız RO-RO’larla İskenderun Limanı'ndan ihracatımızı yaparak bu kırılganlığı aşmaya çalışıyoruz.İstikbale dair iyimseriz.İlimizi seviyoruz.


6) TKDK işletmenize bir şey kattı mı?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun  aracılığıyla aldığımız belgeler çoğu firmada yok. TKDK ile bu standartları yakalama fırsatı bulduk. TKDK’ ya minnettarız.

Cimer