Hatay İl Koordinatörlüğü

TKDK Haziran'da Başvuru Çağrı İlanına Çıkmaya Hazırlanıyor


                                                                                      
       Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Hatay il Koordinatörlüğü;  tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilere, özel sektöre ve potansiyel yatırımcılara destek vermek amacı ile 2017 yılı Haziran ayı içerisinde yeni proje başvuru çağrı ilanına çıkmayı planlamaktadır. Bu çerçevede yakında ilan edilecek tarih aralığında öncelikle işleme ve paketleme tesislerinin kurulumu ve modernizasyonu ile ilgili projelerin kabul edilmesi söz konusu olacaktır.

         Bu çağrı ilanı kapsamında hibe desteği verilecek sektör ve alt sektörler;
 
103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Süt işleyen işletmeler
Süt toplama merkezleri
103-2 Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kırmızı et işleme tesisleri
Kırmızı et kesimhaneleri
Kırmızı et parçalama tesisleri
103-3 Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kanatlı eti işleme tesisleri
Kanatlı eti kesimhaneleri
Kanatlı eti parçalama tesisleri
103-4 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kültür balıkçılığı ve su ürünleri işleyen işletmeler
Su ürünlerinin soğutulması, işlenmesi ve paketlenmesi
103-5 Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Temizleme, sınıflandırma, tasnif ve paketleme hatları
Soğuk hava depoları'  şeklindedir.

      Yukarıda belirtilen tüm yatırımlarda inşaat işleri ve makine – ekipman alımları hibe desteği kapsamındadır. Yapılması planlanan yatırımlarda uygun harcama miktarı alt sektörlere göre değişmekle beraber, azami yatırım miktarı 1 milyon avrodan 3 milyon avroya kadar olabilmekte, hibe oranı ise % 50 oranında olacaktır. TKDK kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarda KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar vergisinden muafiyet bulunmaktadır.
 
           Et Üreten ve Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırsal Turizm, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi, Bitkisel Ürünler ve Arıcılık, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi ile ilgili sektörlerde de işleme tesislerinin proje kabullerinin ardından 2017 yılı içerisinde proje kabul çağrısına çıkılacaktır.
 
        TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü ilimizde çeşitli sektörlerde IPARD I projelerini uygulamış olup özellikle 103-5 Meyve ve Sebze İşleme tesisleri ile soğuk hava depoları kapsamında birçok projeye hibe desteği sağlanmıştır. Yüksek tarımsal potansiyele sahip ilimizde; tüm potansiyel girişimcilerimizi yatırım yapmaya davet ediyoruz. Proje örneklerini ve yatırımcılarımızla yaptığımız röportajlar güncellenen sayfamız  http://hatay.tkdk.gov.trden takip edilebilir,

          444 8 535 no’lu Yardım Masası hattından, 

         0326 225 12 23 numaralı kurum telefonundan (dahili 7712)   ya da    

       Yüz yüze görüşmek için , Hatay’ da yatırım düşüncesi olan veya proje hazırlığı devam eden tüm yatırımcılarımızı il Koordinatörlüğümüze bekliyoruz.
Cimer