Hatay İl Koordinatörlüğü

Alternatif Otel-EBA Otel


ALTERNATİF OTELDE ŞİFA KAYNAĞI ‘ TUZ MAĞARASI’

 
1-Alternatif otel nedir?
İnanç turizmi, doğa sporları ve İslami inanca uygun şekilde tatil yapmak isteyenler için tatil mekanları oluşturmaktır. Türkiye’nin İslami tarihini ve kültürel geçmişini keşfetmek için hazırlanmış olan turlar, tarihi ve kültürel gezi seven misafirler için idealdir. Bu tip aktiviteler ve hizmetler tamamen İslamın alçak gönüllülüğü ve ahlaki değerler göz önüne alınarak hizmet sunulmaktadır. Alkolsüz aile oteli olmak, sağlıklı, huzurlu bir ortam sağlamaktır.




2-Alternatif otel fikri nasıl doğdu?
Hatay’da  bu konuda  bir eksiklik olduğunu gördük. 


3-İşletmenin bölgeye bir katkısının olduğunu düşünüyor musunuz?
Elbette. Arsuz-Konacık bölge sakinleri tarafından duyulan ama görülmeyen bir ’ cennet mekan’. Otelle birlikte yörenin tanıtımına katkı yaptığımızı düşünüyoruz. Yine Hatay’da bir ilk olan ‘tuz mağarası’ yla sadece ilimizin değil bölge sakinlerinin de dikkatini çekmekteyiz.Yaptığımız istihdamla bir katkı sunduğumuzu düşünüyoruz.Ayrıca kahvaltılıklarımızı, yeşilliklerimizi köy-yöre halkından temin ederek ekonomik anlamda da bir ivme kazandırdığımızı düşünüyoruz. Düzenleyeceğimiz turlar, yamaç paraşütü, tuz mağaramız, sağlık turizmi hizmetiyle bölgeye bir katkımızın olacağını söyleyebilirim.

4-TKDK’yla çalışma nedeninizi anlatır mısınız?
Kendimce en büyük neden; yatırımı ve yatırımcıyı destekleyen/rehberlik eden bir kurum olmasıdır. Yapılan yatırımın kurumsal destekli olmasının artıları ve getirisi özel yatırımınkinden çok daha avantajlı. TKDK ile çalışmak bir kadın girişimci olarak hem güven verdi, hem de sözleşmeyle yapılacak işleri güvene alması en büyük tercih  nedenim oldu.

5-İnsanlar neden EBA Otel’i tercih etmeli?
Hatay’da bir ilk. Otelimiz alkolsüz aile oteli olup Hatay’ın Arsuz-Konacık kıyı çevresinde yer almaktadır. Cenneti andıran eşsiz doğasıyla birleşip müşterilerin/misafirlerin kendilerini ‘Tuz Mağarası’ hizmetiyle çok özel hissedebilecekleri bir imkan ve bu hizmet konaklama ücretine dahil olarak verilmektedir. Ayrıca Hatay mutfağını misafirlerimize organik, çevre köylerden temin ettiğimiz doğal yeşilliklerle açık büfe şeklinde  sunmaktayız. Dağ-orman-deniz eşliğinde eşsiz bir mekan…



6-İşinizle ilgili ileriye dönük planlarınız neler?
Acua-park, havuz, sağlık turizmi, yaşlı bakım turizmi, 12 ay aktif aktiviteler ve bunların zincirini oluşturmak…


Cimer