Hatay İl Koordinatörlüğü

5 Sektöre Frigorifik ve 50 Milyon Avroluk Hibe Desteği


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı kapsamında 25 Kasım 2019 tarihinde Sekizinci Başvuru Çağrı İlanı’na çıkmış bulunmaktadır. Toplam destek bütçesi 50 milyon avrodur.
Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar için desteklenecek sektörler;
Süt ve süt ürünleri için; süt ve süt ürünleri işleme, süt toplama merkezi ve peynir altı suyu işleme
Et ve et ürünleri için; kırmızı et kesimhaneleri, et işleme, parçalama tesisleri
Kanatlı eti ürünleri için; kanatlı eti kesimhaneleri, et işleme, parçalama tesisleri
Su ürünleri için; su ürünleri işleme, balık yağı
Meyve ve sebze için; soğuk hava deposu, paketleme alanlarında;
Sektörlerle ilgili makine-ekipmanın yanı  sıra; frigorifik taşıma araçları, öz tüketimi karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji desteği verilecektir.
Başvurular   02.01.2020 tarihinde başlayıp 31.01.2020 tarihinde sona erecektir. IPARD II-8. başvuru çağrı ilanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri maksimum 12 (on iki)  ay olarak planlanmalıdır.
Hibe oranı  bu sektörlerde % 40-50  oranında olacaktır. TKDK kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarda KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar vergisinden muafiyet bulunmaktadır.
 2014-2020 IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin  edilebilir. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi  (Versiyon 8.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.
 IPARD fonlarını daha etkili kullandırabilmek, ilimize ve siz değerli yatırımcılarımıza daha detaylı bilgi verebilmek amacıyla;  siz değerli yatırımcılarımızı ilçelerde yapacağımız toplantılara ve İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz.
 
Cimer