Hatay İl Koordinatörlüğü

TKDK Hatay Hak Sahipleriyle Sözleşme İmzaladı


IPARD  ΙΙ-1 kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin değerlendirmesi tamamlanmış olup düzenlenen törenle sözleşmeler imzalandı.
Hatay TKDK’ nın desteğiyle açılmış olan Artemis Otel’de gerçekleşen törene, İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, koordinatörlük personeli, hak sahipleri ve aileleri ile birlikte davetliler katıldı.  “Açılış Konuşması, Tanıtım Videosu Gösterimi, Sunum’un ardından konuşma yapan Dr. Özgürsoy, '99 başlık besi yetiştiriciliği, atmosfer kontrollü soğuk hava deposu ve zeytinyağı fabrikası 'nın ilimize kazandırılacağını belirtti. Yatırımcılardan ikisinin 40 yaş altı genç girişimci olduğunu, bunlardan birinin de kadın yatırımcı olduğunu ifade eden İl Koordinatörü, IPARD programının genç girişimcilere artı % 5'lik hibe desteği ile, kadın girişimcilere de sıralama kriterlerinde öncelik verdiğini dile getirdi.



 IPARD programının hedeflerinin;
1-Tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkı sağlamak,
2-Gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı, çevre ve diğer standartlara ilişkin AB standartlarına ulaşmayı teşvik etmek,
3-Kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak,
4-Yerel kalkınma stratejileri,
5-Tarım-çevre tedbirlerinin uygulanması için hazırlık faaliyetleri yürütmek olduğunu anlatan Özgürsoy, yapılacak yatırımların amaca uygun olarak hazırlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Söz konusu projelerin ilimize katma değer katacağını söyleyerek konuşmasını bitirdi. Konuşmanın ardından  'sözleşmeler'  imzalandı.



Cimer