Hatay İl Koordinatörlüğü

TKDK'ya Proje Sundular, Soluğu Fuarda Aldılar


TKDK'ya Proje Sundular, Soluğu Fuarda Aldılar



Zeytinyağına Farklı Bir Soluk:Kuser Pia

 

TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü olarak desteklediğimiz projeleri gezme faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Bu sefer  'yöresel ürünler'  kapsamında desteklediğimiz 5 ortaklı Kuser Tarım'ın misafiriyiz.İzmir Fuarı'na katılım göstererek Ege'de Akdeniz-Hatay zeytinyağını sunma cesaretini ve girişimini göstererek ilimizi temsil ettikleri için, kendilerine teşekkür ediyoruz ve sözü onlara bırakıyoruz:

1.Kuser Tarım'ı nasıl tanımlarsınız?
Kuser Tarım, Hatay ili Altınözü ilçesi Hacıpaşa Mahallesinde kurulu olan, modern tesislere sahip, Zeytin ve Zeytinyağı üretimi yapan ve sektöründe yeni teknolojileri kullanarak sektör liderliğini hedefleyen yenilikçi bir kuruluştur. Firmamız 5 ortaklı bir yapı olup bu yapıyı İspanya ziyaretimiz sırasında gördüğümüz kooperatifleri örnek alarak oluşturduk. İşletmemizin “çiftçi odaklı” olmasının ana nedeni ortaklardan dördünün çiftçi bilhassa  zeytin çiftçisi olmasıdır.



2.Faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Kuser Tarım olarak, şu an için;  salamura siyah zeytin ve TKDK desteğiyle natural sızma (extra virgin) ve natural (virgin) zeytinyağı üretimi yapmaktayız. Ham zeytinyağı satışının yanı sıra bu ürünlerin yüksek katma değer getirmesi, yurt içi ve yurt dışında pazarlarda yer alabilmesi için gerekli olan, şişeleme ve teneke dolumunu da yapmaktayız. Ayrıca zeytinyağı üretim prosesi yan ürünlerinden olan prinadan, çok kaliteli bir yakacak olan prina çekirdeği de denilen, zeytin çekirdeğini ayrıştırarak kullanıma sunuyoruz. İleride yatırımları tamamlanacak olan ‘dolum ve depolama tesisi’,  ‘biber salçası ve nar ekşisi tesisi’ ve ‘soğuk hava deposu’ ile yörenin ihtiyaçlarına hizmet etmek de planlarımız arasındadır. 



3.       Kuser Tarım'ın "zeytinyağı" sektöründeki yeri nedir?
Kuser Tarım şu an için Hatay’ın  bilinen, aranan ve tavsiye edilen, kalitesi ile fark yaratan, son teknolojiyi kullanan ve kapasitesi çok yüksek olan, en modern üretim tesisine sahip firmasıdır. Bu yüzden büyük çaplı zeytinyağı ticareti yapan firmalar firmamız ile ilişki halindedir. Yakın zamanda ürettiğimiz zeytinyağları ulusal market zincirlerinde boy göstermeye başlayacaktır. Kendi markamız yanı sıra Hatay’a değer katmakta olan diğer değerli markalarımıza da tedarikçi konumundayız. Kuser Tarım zeytinyağını Arap ve Avrupa ülkelerine, Amerika’ya ‘pia kuser’  markasıyla ihraç ediyoruz.


 
4.      TKDK'yla çalışma sürecinizi anlatır mısınız?
TKDK fabrikamızın kuruluş aşamasında, devlet teşviklerinden yararlanabilmemiz için gerek proje aşamasında gerekse yatırım aşamasında bize çok yardımcı olmuştur. Bu ve benzeri teşvikler, ülkemizde yatırımcılara çok destek olmakta ve birçok istihdam yaratılarak ülke ekonomisine de fayda sağlamaktadır. Bu tip teşviklerin yatırımcılara daha kolay ulaşması için gerekli adımların biran önce atılması ve dış kaynaklı bu fonların Türkiye’de hızlıca yatırım ve istihdama dönüşmesi en büyük arzumuzdur.
Projelendirme aşamasında kurum kurallarına uyarak bölgemizde bulunan en modern tesise kavuştuğumuzu düşünüyoruz. Diğer firmalar prosedürlerden şikayet etmekte ancak kurumun bu isteklerinin kendi faydalarına olduğunu görememektedirler. Bu konumda olan ve yatırımı için TKDK’ nın hibe programlarından yararlanmak isteyen firmaların, yapmak istedikleri yatırıma karar verdikten sonra çalışacakları danışman firmayı dikkatli seçmeliler kanaatimizce…


 
5.      TKDK'yla  bir çizgi yakaladığınızı düşünüyor musunuz?
Tabi ki düşünüyoruz, TKDK’nın bize sağladığı teşvik sayesinde, büyük bir yatırım yaparak Hatay’a çok güzel bir tesis kazandırdık. Ürettiğimiz zeytinyağı ile de ilimizi en güzel şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. 


6.      Tüketiciler Kuser Tarım'ı neden tercih etmeli?
Tüketiciler %100 doğal, saf, katkısız, kaliteli ve sağlıklı ürünleri ararlar, saydığımız bu nedenler ile Kuser Tarım’ın sunduğu ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebilirler. 

Cimer