Hatay İl Koordinatörlüğü

İLİMİZDE TKDK DESTEKLİ 40 MİLYON TL’LİK YATIRIM GERÇEKLEŞECEK



 
                Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla uygulanan, İPARD Kırsal kalkınma programı kapsamında verilen hibe desteklerini yatırımcılar ile buluşturmak amacıyla 10 Kasım 2014 tarihinde duyurulmuş olan TKDK Hatay il Koordinatörlüğü 13. Proje başvuru Kabul dönemi 10 Şubat 2015 tarihi itibari ile sona erdi.

              10 Şubatta sona eren proje başvuru kabul dönemi ile birlikte, hibe destek programı kapsamında olan sektörlerde, İlimiz genelinden yatırım projeleri aldıklarını belirten İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy; süt ürünlerinin işlenmesi paketlenmesi ve soğuk hava depoları, et ürünlerinin işlenmesi paketlenmesi ve soğuk hava depoları, meyve sebze işleme paketleme ile soğuk hava depoları, yerel gıda ürünlerinin işlenmesi ve kırsal turizm hibe destekleri kapsamında, Bina Yapımı ve Makine Ekipman alımı içeren yatırım projeleri aldıklarını ve Hatay İl Koordinatörlüğüne teslim edilen projelerin toplam yatırım tutarının 40 Milyon TL olduğunu söyledi.

               Proje kabullerinin son teslim gününe kadar gerçekleştirildiğini belirten Özgürsoy; İl Koordinatörlüğümüz tarafından kabul edilen projelerin analizlerinin TKDK tarafından en kısa sürede sonuçlandırılarak yatırım sahipleri ile sözleşme imzayacaklarını söyledi. Sözleşme imzalanacak tüm projelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi ve ödemelerinin tamamlanması da planlanmıştır dedi.

               Açıklamalarının devamında Özgürsoy; Kurumumuza proje başvurusunda bulunan yatırımcılara teşekkür ederek bu projelerin yeni girişimciler için örnek teşkil edeceğini, İlin istihdam ve ihracat verilerine katkı sağlayarak, Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayi sektörü ve ilgili alt sektörlere ivme kazandıracağını belirterek, yıl içinde çıkılacak olan bir sonraki Proje Çağrı döneminde mevcut desteklere ek olarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, STK’lara ve özel sektöre yönelik yeni yatırım başlıklarının da İPARD programına ekleneceğini belirtti.

                Mevcut ve programa dahil edilecek yeni destekler kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri ile TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü’nün ilçelerimizde ortaklaşa yürüttüğü bilgilendirme toplantılarının devam ettiğini ve yıl boyunca bu faaliyetlere devam edileceğini vurgulayarak, TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü olarak Hatay’ da yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıları detaylı bilgi alışverişi amacıyla kurumda ağırlamak istediklerini de sözlerine ekledi.
 
Cimer